)
Vohvelit avotulella
8
annokselle
Kermavaahdon, lakkojen ja mesiangervosiirapin kanssa.
Tarvitset
Vohvelit
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
5 dl maitoa
2 kananmunaa
Karamellisoidut lakat mesiangervosiirapilla
300 g lakkoja
50 g vettä
50 g + 50 g sokeria
Mesiangervosiirappia
Näin teet sen
Vohvelit
Sulata voi ja jätä sivuun.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhossa.
Lisää puolet maidosta ja vispaa taikinaksi.
Lisää loput maidosta, voisula ja kananmunat, ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina termospulloon ja paista hyvin kuumennetussa vohveliraudassa avotulella.
Voitele rauta ensimmäistä vohvelia varten pienellä määrällä voita – mieluiten niin, että se ruskistuu hieman.
Tarjoile kermavaahdon ja tuorekeitettyjen lakkojen kanssa.
Karamellisoidut lakat mesiangervosiirapilla
Sulata 50 g sokeria kattilassa, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi.
Lisää lakat ja sekoita varovasti.
Lisää vesi ja loput sokerista.
Keitä, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi.
Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä. Mausta mesiangervosiirapilla.