Våfflor över öppen eld

Vohvelit avotulella

8

annokselle

Kermavaahdon, lakkojen ja mesiangervosiirapin kanssa.

Tarvitset

Vohvelit

  • 150 g voita

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • ½ tl suolaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 5 dl maitoa

  • 2 kananmunaa

Karamellisoidut lakat mesiangervosiirapilla

  • 300 g lakkoja

  • 50 g vettä

  • 50 g + 50 g sokeria

  • Mesiangervosiirappia

Näin teet sen

Vohvelit

  1. Sulata voi ja jätä sivuun.

  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhossa.

  3. Lisää puolet maidosta ja vispaa taikinaksi.

  4. Lisää loput maidosta, voisula ja kananmunat, ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

  5. Kaada taikina termospulloon ja paista hyvin kuumennetussa vohveliraudassa avotulella.

  6. Voitele rauta ensimmäistä vohvelia varten pienellä määrällä voita – mieluiten niin, että se ruskistuu hieman.

  7. Tarjoile kermavaahdon ja tuorekeitettyjen lakkojen kanssa.

Karamellisoidut lakat mesiangervosiirapilla

  1. Sulata 50 g sokeria kattilassa, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi.

  2. Lisää lakat ja sekoita varovasti.

  3. Lisää vesi ja loput sokerista.

  4. Keitä, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi.

  5. Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä. Mausta mesiangervosiirapilla.