)
Voissa paistetut ruusukaalit
Anna ruusukaaleille uusi vivahde voissa paistetun version myötä, johon yhdistyy hapokas appelsiini, makeat karpalot ja rapeat saksanpähkinät. Tämä ruoka on helppo valmistaa, mutta täynnä makua – täydellinen värikkääksi ja juhlalliseksi lisukkeeksi joulupöytään.
Ainekset:
500 g tuoreita ruusukaaleja
35 g voita
1 appelsiini
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl saksanpähkinöitä
½ tl suolaa
1 ripaus mustapippuria
Valmistusohje:
Siisti ja huuhtele ruusukaalit.
Sulata voi pannulla ja lisää kaalit, paista kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää karpalot, suola ja pippuri.
Purista appelsiinin mehu ja sekoita kaalien joukkoon, anna hautua, kunnes mehu on imeytynyt.
Ripottele päälle murskatut saksanpähkinät ja tarjoile.