Smörstekt brysselkål

Voissa paistetut ruusukaalit

Anna ruusukaaleille uusi vivahde voissa paistetun version myötä, johon yhdistyy hapokas appelsiini, makeat karpalot ja rapeat saksanpähkinät. Tämä ruoka on helppo valmistaa, mutta täynnä makua – täydellinen värikkääksi ja juhlalliseksi lisukkeeksi joulupöytään.

Ainekset:

  • 500 g tuoreita ruusukaaleja

  • 35 g voita

  • 1 appelsiini

  • ½ dl kuivattuja karpaloita

  • ½ dl saksanpähkinöitä

  • ½ tl suolaa

  • 1 ripaus mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Siisti ja huuhtele ruusukaalit.

  2. Sulata voi pannulla ja lisää kaalit, paista kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää karpalot, suola ja pippuri.

  3. Purista appelsiinin mehu ja sekoita kaalien joukkoon, anna hautua, kunnes mehu on imeytynyt.

  4. Ripottele päälle murskatut saksanpähkinät ja tarjoile.