Ensimmäiset globaalit veitset suunnitteli vuonna 1985 nykyään niin tunnettu muotoilija Komin Yamada. Hän sai tehtäväkseen luoda "maailman paras veitsi" ja budjetti oli lähes rajaton. Mutta veitsille asetettiin korkeita vaatimuksia ja lista toivotuista ominaisuuksista oli pitkä. Keittiöveitsien tuli olla "-vallankumouksellisia, -omata äärimmäisen terävyyden, -muotoiltava ergonomisella ja modernilla designilla sekä olla kevyitä kädessä ja täydellisessä tasapainossa.
Veitsien tarkoituksena oli sekä täyttää ammattikokkien vaatimukset että miellyttää myös kotikokkeja. Tänään tiedämme, että he onnistuivat! Komin Yamada oli innovatiivinen ja loi veitsimuotoilun, joka pian tuli tunnetuksi ainutlaatuisesta teräksestään, erityisestä teroituksestaan sekä liitoksettomasta muotoilustaan ja tuotannostaan. Maailmankuuluja Global-keittiöveitsiä arvostetaan niiden kyvystä yhdistää japanilainen käsityö tarkkuuteen ja laatuun.
GLOBALVEITSET OMAVAT UNIIKIN MATERIAALIN
Kun ostat Global-veitsen, voit olla varma, että juuri saamasi veitsi on ruosteen, korroosion ja tahrojen kestävä. Tämä johtuu Globalin kehittämästä erityisestä teräksestä. Erittäin tarkassa sekoituksessa yhdistetäänCRom, MOlybdeeni vanadiinilla. Tässä on ennen kaikkea kromin osuus kiinnostava, koska se antaa veitsille positiivisen ominaisuuden hyvän ruosteenkestävyyden.
Hauskaa tietää asiayhteydessä on, että Bagaren ja Kockenin toimittaja Sundqvist on ollut mukana antamassa teräkselle nimeä - CROMOVA 18, jossa 18 tarkoittaa kromin osuutta. Kaikissa teräksisissä keittiöveitsissä on hiiltä ja kromia. Kromi vaikuttaa ruosteenkestävyteen ja hiili puolestaan antaa veitselle sen kovuuden, mikä määrää terävyyden.