Morsø
Enemmän kuin pelkkä grilli
Morsø tarjoaa monia mahdollisuuksia pidentää ulkoilukauden kestoa ja pitää se käynnissä ympäri vuoden. Voit ehdottomasti grillata talvella, ja useat Forno-tuotteistamme yhdistävät ruoanlaiton ja tunnelmanluomisen, koska ne voivat toimia sekä grillinä että takkana. Laatu on korkea ja sama kaikille, riippumatta siitä, mikä suosikkisi vastaa tarpeitasi.
)
Aitoa italialaista pizzaa Morsø Forno ulkogrillissä
Morsø Forno ulkogrilli on täydellinen herkullisten pizzaiden valmistamiseen aidossa italialaisessa tyylissä ja niiden paistamiseen aidossa puuhellassa.
Ja se ei ole edes vaikeaa tai aikaa vievää.
Nikolaoksen pizzataikina
Annosmäärä: 4 henkilöä
Pizzataikina:
1 kg tipo 0 tai tipo 00
650 ml vettä
2 grammaa hiivaa
30 grammaa suolaa
Valmistusohje:
Jauho on avain täydellisen pizzataikinan valmistamiseen. Voit käyttää tipo 0 tai tipo 00. Tärkeintä tässä on proteiinipitoisuus, jonka tulisi olla vähintään 12,5 %. Juuri proteiinipitoisuus antaa taikinalle vahvan gluteenirakenteen.
Lisää vesi ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää 30 % jauhoista ja sekoita, kunnes kaikki jauhot ovat liuenneet. Lisää hiiva ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kulhossa, kunnes kaikki jauhot on imeytynyt, ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa 10–15 minuuttia, kunnes se on joustavaa ja vahvaa. Taikinan lämpötilan tulee olla 23–26 astetta.
Peitä taikina kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna sen levätä 2 tuntia. Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä niistä pieniä palloja. Aseta pallot muovirasiaan, joka on tarpeeksi suuri, jotta ne eivät kosketa toisiaan. Peitä ja anna taikinan kohota 24 tunnin ajan 16–18 asteessa – viileässä huoneessa. Painele pizzataikina käsin – älä käytä kaulinta!
Käytä durumvehnäjauhoja pöydälle ripotteluun, kun valmistat pizzoja. Painele sormilla, jotta saat 2 cm leveän reunan ympäri. Käännä pizzaa ja toista prosessi 4 kertaa. Pizzan tulee olla nyt 20–25 cm halkaisijaltaan. Venytä pizzaa ympäriinsä, kunnes se on 35–40 cm halkaisijaltaan.
Lisää täytteet. Ripottele hieman durumvehnäjauhoja pizzalapion päälle ja liu'uta se varovasti pizzan alle. Aseta pizza keskelle Fornoa ja paista 1–1 ½ minuutin ajan.
Valitut lisukkeet
Savustaminen Forno-uunissasi
Valmista lihaasi savustamalla grillissä/ulkouunissa. Kuulostaa eksoottiselta? Liha ei tarvitse olla vaikeaa savustaa. Tarvitset vain lihaa, savuhaketta ja grillin/ulkouunin, jossa savu voi ympäröidä lihan. Tehdäksemme aloituksen helpommaksi, olemme luoneet pienen savustusoppaan täynnä vinkkejä ja temppuja lihansavustamiseen grillissäsi.
Historia
Vuodesta 1853 lähtien Morsø on ollut synonyymi lämmön ja tukevan kehyksen kanssa, jota kutsumme kodiksi, suunnittelun, innovaation ja käsityön kautta. Samat arvot ovat aina keskiössä uusissa tuotteissa, jotka on suunniteltu luomaan ulkotiloja ja elämyksiä ihmisille yhdistämällä Morsøn ainutlaatuinen historia moderniin, visionääriseen suunnitteluun ja materiaalivalintoihin.
Morsø
1853 N.A. Christensen perusti Morsø Jernstøberi Tanskan Mors-saarelle Limfjordenissa. Vuonna 1915 hänestä tuli kuninkaallinen hovitoimittaja, kun ensimmäiset Morsø-uuninluukut asennettiin Amalienborgiin Kööpenhaminassa.
Meiltä Bagaren ja Kockenilta löydät laajan valikoiman tuotteita Morsø:lta.
)