Tutustu Sataken veitsiin
Voit luottaa siihen, että japanilaiset veitset ovat korkealaatuisia.
Japanilaiset veitset valmistetaan perinteisesti kovemmasta teräksestä kuin mitä käytetäänSure! The translation of "nom" from Swedish to Finnish is "nimi".eurooppalainenveitsentekoa. Eurooppalaisten veitsien teroituskulma on20-25asteita, kun terotat japanilaista veistä, voit teroittaa sitä jyrkemmässä kulmassa (12-15aste) ja silloin leikkuureuna ohenee. UseimmatThe Japaneseovat yksipuolisesti hiottujamikä tarkoittaa, että nebaraonhiottu yhdeltä puolelta.Klassinen "temppu" tämän mittaamiseen on katsoa, kuinka ohueksi ja helposti tomaatin voi viipaloida.
Kun veitsessä on yksi tai satayksi kerrosta terästä
Onko sillä väliä, kuinka monta teräkerrosta keittiöveitsessä on? Aloitetaan alusta. Veitsen takominen tarkoittaa, että terä puristuu falsin ja vasaran avulla, mikä antaa veitselle hyviä ominaisuuksia, kun teräs tiivistyy.
Joku vertasi (erittäin osuvasti) useista teräkerroksista koostuvaa taontaa tacoihin. Siinä kovasta teräksestä muodostuu ydin ja "leipä", joka ympäröi molemmin puolin, on pehmeämpää terästä. Saat siis edun kovasta veitsen terästä, jossa on erittäin hyvä terävyys, ja hyödynnät samalla pehmeämmän teräksen ruosteenkestäviä ominaisuuksia.
Oletko kuullut ilmaisua "Damaskoksen teräs"?
Damaskusteräs on saanut nimensä kaupungista, jossa se on alkuperältään - Damaskos. Tekniikka sen takanadamaskusterästäperustuu ajatukseen saada aikaan täydellinen sekoitus kahden eri teräslajin välillä ja siten antaa terälle sekä raudan sitkeys että teräksen terävyys. Käytännössä tämä tapahtui siten, että kaksi teräslajia taivutettiin yhteen, takottiin ulos, taivutettiin uudelleen ja prosessia toistettiin, kunnes teräslajien sekoitus oli täydellinen.
Heitämme peliin vielä yhden kortin - damaskointi
Damaskointi(eli kutsuttudamaskusteräs) on tekniikka, jossa terä rakennetaan useista päällekkäisistä kerroksista ja saa hyviä ominaisuuksia sekä kovasta että pehmeästä teräksestä. Se on erittäin kehittynyt ja veitset voivat saada kaikkea kolmesta yli sataan kerrokseen. Kun veitsi sitten teroitetaan, eri kerrokset ilmestyvät esiin kuin vuosirenkaat puussa. Kerrosten määrän kasvaessa "ydin" ohenee (huomaa, että se on kovaa terästä) ja siten terävämmäksi. ISatakesvalikoimasta löydät useita kauniita veitsiä, joissadamaskointii sarjoissaKurojaKaizen