Metsästys erikoisohjelma

Mestarikokki Emilia Nilsson viettää koko syksyn metsästämässä, eikä hän ole ainoa! Sienikausi on myös täydessä käynnissä, ja yhä useampi viettää päiviään luonnossa. Tässä vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää metsästyssaaliin lihan ja mitä voit valmistaa ruoaksi metsästysretkellä. Kuva: Babbi.se

Savusta riistaa

Riistaliha sopii usein erittäin hyvin savustettavaksi, ja sitä voi sekä lämminsavustaa että kylmäsavustaa sen mukaan, millaista lopputulosta haluaa. Lämminsavustus käy nopeasti ja sopii hyvin pienemmille paloille. Kylmäsavustus kestää kauan, joskus useita vuorokausia, antaa enemmän makua ja säilyttää lihan paremmin. Savustus antaa syvän ja täyteläisen maun, joka sopii hyvin voimakkaan makuiseen riistalihaan. Myös säilyvyys paranee huomattavasti, erityisesti kylmäsavustettaessa. Kokeile erilaisia lastuja saadaksesi savustukseen vaihtelevia makuja!

Caso raakakypsytyskaappi

Kuivakypsytys on vanhin tunnettu menetelmä lihan pehmentämiseksi ja maistuvaksi tekemiseksi. Menetelmässä liha ripustetaan kontrolloidussa lämpötilassa ja hallitussa kosteudessa, joka saavutetaan kompressoriteknologian avulla.

Saavuta ammattikokkien tavoin mureaa ja maukasta lihaa Caso-raakakypsytyskaapin avulla. DryAged Master 63:n lämpötilaa voi säätää välillä 2–14 °C ja kosteutta välillä 50–85 %.

Loading...

Ruuanlaitto luonnossa

Jos haluat valmistaa jotain todella hyvää metsässä ollessasi, tässä on kaksi reseptiä, jotka on helppo valmistaa ja sitten kypsentää metsässä. Emilia jakaa ojeistaan grillatun sienileivän, joka lämmitetään avotulella paahtoraudassa, sekä pita-leivässä tarjoiltavan porsaan kebabin herkullisine lisukkeineen.

Grillattu sienileipä punakeltaisilla torvisienillä

Paista sienet voissa ja kermassa paistinpannulla. Leivän valmistamiseen hän käyttää paahtorautaa, joka voidaan laittaa suoraan avotulelle. Leivän voi paistaa myös suoraan paistinpannulla.

Kebab pitaleivässä ratatouillen ja valkosipulikastikkeen kera

Kebab pitaleivässä on kätevä, koska sen voi syödä käsin. Emilia valmistaa omansa porsaanfileellä, ratatouillella, punasipulilla, punajuurilla ja valkosipulikastikkeella täytettynä. Vinkki: esivalmista mahdollisimman paljon ennen metsään lähtöä! Zwillings Fresh and Save -tuotteiden avulla lihan ja kastikkeen tyhjiöpakkaaminen kotona on helppoa.